"არასდროს დაამატოთ ეს სანელებლები სუპს" - რა უფუჭებს გემოს წვნიან კერძს? - Gemrielia.ge

"არასდროს დაამატოთ ეს სანელებლები სუპს" - რა უფუჭებს გემოს წვნიან კერძს?

სუპი არის გემრიელი სადილი თითოეული ჩვენგანისთვის. განსაკუთრებით ცივ ამინდებში. დიასახლისებს აქვთ მომზადების საიდუმლო რეცეპტები. ზოგი ამზადებს უგემრიელეს სუპებს ტრადიციული რეცეპტების მიხედვით, ზოგი კი მსოფლიო კულინარიულ ტრადიციებს აერთიანებს თავის მყუდრო სამზარეულოში. მაგრამ რა რეცეპტითაც არ უნდა მომზადდეს წვნიანი, მას სანელებლები უნდა დაემატოს. კერძის გემო კი მათ რაოდენობასა და მრავალფეროვნებაზეა დამოკიდებული.

თუმცა, არის სანელებლები, რომლებიც არ არის განკუთვნილი პირველი კერძებისთვის, მათ შეუძლიათ გააფუჭონ სუპის გემო. ჩვენ გეტყვით, რომელი სანელებლები არ უნდა დაამატოთ წვნიანში.

  • ყველა სახის ცხარე სანელებლები. გამოცდილმა დიასახლისებმა იციან, რომ ახალი წვნიანი დაფქული პილპილითაც კი არ შეიძლება. და კიდევ უფრო ფრთხილად უნდა იყოთ ჩილის წიწაკის, პირშუშხას, ვასაბის, ჯანჯაფილის და კარის მიმართ. რადგან ადამიანებს ინდივიდუალური გემოვნება აქვთ. ზოგისთვის ნორმალური იქნება ცოტა წიწაკა, ზოგისთვის კი ძალიან ცხარე. ამიტომ, ოჯახის თითოეული წევრი ან სტუმარი წვნიანს იმდენ ცხარე სანელებელს უმატებს თავის ჯამში, რამდენიც მას სურს.
  • ხმელი კამა და ოხრახუში. ხმელი მწვანილი მრავალმხრივი ბალახია, რომელიც შეიძლება ბევრ კერძს დაემატოს. მაგრამ ზოგიერთ სუპში ეს იმდენად შეუსაბამო იქნება, რომ უბრალოდ გააფუჭებს გემოს. მაგალითად, თუ ბოსტნეულის ან მარცვლეულის წვნიანს ხმელ მწვანილს დაუმატებთ, სურნელოვანი კერძის კი არა, თივის გემოს მიიღებთ. ამიტომ ხარშვისას უმჯობესია გამოიყენოთ ოხრახუშის ფესვი ან ახალი მწვანილი, რომელიც მაშინ უნდა ჩაყაროთ ქვაბში, როცა ცეცხლიდან გადმოდგავთ. კიდევ ერთი ვარიანტია გაყინოთ ოხრახუში და კამა მცირე ულუფებით და შემდეგ დაამატოთ სუპებში...განაგრძეთ კითხვა