თუ ხმელ ლობიოს ვიყენებთ, წინა დღით უნდა დავალბოთ. შემდეგ კი სანახევროდ მოვხარშოთ.სტაფილო, ხახვი, ნიახურის ღერო დავჭრათ კუბებად და მოვშუშოთ რამდენიმე წუთი ზეთში. დავამატოთ დაჭრილი წიწაკა და ტომატ-პასტა. ცოტა ხანს ვშუშოთ, დავამატოთ ლობიო, 2-3 ჭიქა წყალი და ვადუღოთ სანამ ლობიო მოიხარშება.შემდეგ დავამატოთ დაჭყლეტილი ნიორი, იმდენი წყალი, რა სისქის სუპიც გვინდა და წამოვადუღოთ. ბოლოს დავამატოთ მარილი, პილპილი და დაჭრილი მწვანილი. თუ კონსერვირებულ ლობიოს გამოვიყენებთ, ტომატ-პასტასთან ერთად დავამატოთ და 15 წუთი ვადუღთ