ამ ღვეზელისთვის იდეალურია "იზაბელა"-ს ჯიშის ყურძენი ან რომელიმე სხვა სახეობა, რომლითაც ღვინოს ამზადებენ. აუცილებელი პირობაა, რომ ყურძენი შავი იყოს - უფრო არომატულია.საფუარი და 30 გ შაქარი გახსენით თბილ წყალში. 10-15 წუთის შემდეგ დაასხით ფქვილს და მოზილეთ ცომი. დაამატეთ ფქვილში მარილიც. ფქვილი შესაძლოა მეტი ან ნაკლები დასჭირდეს - უნდა მიიღოთ რბილი ცომი. შემდეგ დაამატეთ 50 მლ ზეითუნის ზეთი და მანამდე ზილეთ სანამ ცომი მთლიანად არ შეიწოვს. დადგით სითბოში გასაფუებლად. შემდეგ გაყავით ორ ნაწილად. 28 სმ დიამეტრის ფორმას წაუსვით ზეითუნის ზეთი. ჩადეთ გაბრტყელებული ცომი, ზემოდან მოაყარეთ ყურძნის ნაწილი. მოაფრქვიეთ ნაწილი შაქარი. ზემოდან დაადეთ ცომის მეორე ფენა, გადაუსვით ზეითუნის ზეთი. მოაყარეთ დარჩენილი ყურძენი და შაქრის მეორე ნახევარი. თავზე ტილო გადააფარეთ და დატოვეთ 15-20 წუთი. შემდეგ, ხელახლა ამოფუებული ღვეზელი შედგით გამოსაცხობად 180 გრადუსზე, დაახლოებით 30 წუთი Читайте подробнее на Lady.ruhttp://www.lady.ru/vkusno/%D0%93%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%80%D1%8B-%D0%B8-%D0%B2%D1%8B%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%BA%D0%B0/%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8%D0%B9-%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D1%8F%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9-%D1%85%D0%BB%D0%B5%D0%B1-%D1%81-%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%BC