თხევადი გლუკოზა იყიდება სპეციალიზირებულ მაღაზიებში, თუ ვერ იშოვით ჩაანაცვლეთ იაფფასიანი თაფლით ან შაქრით. ფორთოხლის წვენის ნაცვლად შეიძლება გამოიყენოთ ნებისმიერი ხილის პიურე (დაბლენდერებული და საცერში გატარებული). ქვაბში ჩაასხით წვენი, დაამატეთ შაქარი. 2 კოვზი შაქარი შეურიეთ პექტინს. დადგით წვენი ცეცხლზე და გააცხელეთ, რომ შაქარი გადნეს. შემდეგ შეურიეთ პექტინი.. ადუღებიდან დაახლოებით 10 წუთი კიდევ ხარშეთ, ხშირი მორევით. შემდეგ შეურიეთ ლიმონმჟავა. ჩაასხით ფორმაში (20x20სმ) და გააციეთ. გამაგრების შემდეგ მოაყარეთ შაქარი , ამოიღეთ ფორმიდან და დაჭერით