ანანასს მოაჭერით თავი და ბოლო, გათალეთ, ამოაჭერით გული და დაჭერით რგოლებად. დაგჭირდებათ 6 თანაბარი, ლამაზი ნაჭერი.წყალს დაამატეთ შაქარი, ანისი, დარიჩინი, ფორთოხლის კანი და დადგით ცეცხლზე. მოხარშეთ მსუბუქი სიროპი 5-10 წუთის განმავლობაში.ამ სიროპში ჩაუშვით ანანასის ნაჭრები დარბილებამდე. შემდეგ გადაიტანეთ თეფშებზე, მოასხით ცოტა სიროპი, დაადეთ ნაყინის ბურთულა, გააფორმეთ პიტნის ფოთლებით. უგემრიელესი არომატული დესერტი მზადაა!