ბატკნის ჩაშუშული
დრო 90წთ
ულუფა 8
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ჩილი წიწაკა
  • ნიორი - 4-5 კბილი
  • კამა - 2 კონა
  • ოხრახუში - 3 კონა
  • ქინძი - 3 კონა
  • ხახვი - 4-5 ცალი
  • ბატკნის ხორცი - 1.5 კგ
  • მარილი

მომზადების წესები
ხორცი დაჭერით და დაბრაწეთ მაღალ ცეცხლზე, ქვაბში. 
დაჭერით ხახვი, , მწვანილი, წიწაკა.
დაბრაწულ ხორცს დაამატეთ ხახვი, მარილი და პილპილი. აურიეთ და დაბალ ცეცხლზე შუშეთ დაახლოებით 1 საათი, სანამ ხორცი არ დარბილდება. თუ თავისი წვენი არ ჰყოფნის, ცოტა წყალი დაამატეთ.
დარბილებულ ხორცს დაამატეთ მწვანილი, წიწაკა და ნიორი. აურიეთ, წამოადუღეთ და ხარშეთ კიდევ 2-3 წუთი. გამორთეთ ცეცხლზი და დატოვეთ კერძი თავდახურულ ქვაბში ცოტა ხნით. რატა არომატი უკეთ გაუჯდეს. შემდეგ ამოიღეთ თეფშებზე.
ტეგები:
ბატკნის ხორცი ჩაშუშული ნანახია: 7817