1. ტაფაზე შევწვათ ქათმის ფილე ცოტა ცხიმში . კარგად რომ შეიწვება, გადმოვიღოთ ტაფიდან, დავჭრათ კუბიკებად და თავიდან მოვხრაკოთ ხახვთან ერთად. ხახვი რომ დარბილდება, დავუმატოთ არაჟანი, გახეხილი ყველი ჩედარი (მე სულგუნით ვაკეთებ), დაჭრილი ოხრახუში, ორეგანო, მარილი, შავი წიწაკა და დავტოვოთ ცეცხლზე. ყველი რომ ჩადნება, ვუყოთ პომიდვრის სოუსი, დაჭრილი მწვანე წიწაკა, წყალი, ნიორი და წამოვადუღოთ.2. მიღებული მასა შევახვიოთ სასურველ ზომაზე დაჭრილ ლავაშებში. მჭიდროდ ჩავაწყოთ საცხობ ფორმაში. თავზე მოვასხათ პომიდვრის სოუსი, მოვაყაროთ გახეხილი ყველი და შევდგათ, წინასწარ, 175 გრადუსსზე გაცხელებულ ღუმელში 20 წუთი.