ლობიო გავრეცხოთ, დავამტვრიოთ და ჩავყაროთ სქელძირიან ქვაბში, ზემოდან დავაყაროთ წვრილად დაჭრილი 2 თავი ხახვი, ნიორი და მწვანილი, დავასხათ წყალი და ცეცხლზე დავდგათ. ქათმის ხორცი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად და კარაქში დანარჩენ ხახვთან ერთად მოვშუშოთ. ხახვი უნდა იყოს საშუალოდ დაჭრილი. ლობიოს ხარშვის დროს რამდენიმეჯერ ამოვურიოთ. როდესაც მოიხარშება და წყალს დაიშრობს, ხის კოვზით ჩავკეპოთ და შევურიოთ ხახვთან ერთად მოშუშული ხორცი, კარგად ამოვურიოთ და 5 წუთში გადმოვდგათ ცეცხლიდან.