1. საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში ან რძეში, მარილთან და შაქართან ერთად.500 გრ ფქვილი მოვზილოთ მომზადებული საფუვრით. ბოლოს დავასხათ 1/4 ჭიქა ზეთი და გადავზილოთ. დავდგათ და დაველოდოთ სანამ ცომი ზომაში 2-ჯერ არ გაიზრდება.2. მზა ცომი გადმოვიტანოთ სამუშაო დაფაზე, გავაბრტყელოთ ზეთიანი ხელით. დავაწყოთ 2 ცალი მოხარშული სოსისი ერთ ბოლოში, გადმოვაფინოთ ცომი, კვლავ დავაწყოთ 2 ცალი სოსისი და გადმოვაფინოთ ცომი. ასე გავიმეოროთ სანამ გაბრტყელებული ცომის სიგრძე გვეყოფა. გვერდები აკურატულად შევუერთოთ და ჩავდოთ ცხიმწასმულ, მოგრძო ფორმაში. დავაფაროთ ტილო და დაველოდოთ აფუებას.3. გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე.