1. 2 ჭიქა შაქარს შეურიეთ 1 ჭიქა ფქვილი, 1 შეკვრა ვანილი და 0,5 ჩკ მარილი. ნელ-ნელა დაასხი 1 ლ მდუღარე წყალი, თან სწრაფად ურიეთ რათა არ გაიკეთოს კოლტები და შემოდგით საშუალო ცეცხლზე. ისე რომ არ შეწყვიტოთ მორევა მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაუწიეთ პარს და დატოვეთ კრემის ფაფა ცეცხლზე 2-3 წუთი, ანუ სანამ ოქროსფერს არ გადაიკრავს. გადმოდგით და გააცივეთ. 2. მიქსერით კარგად ამოიყვანეთ 400 გრ კარაქი, ჩაასხით 3 სკ კონიაკი. ცალკე ამოიყვანეთ გაცივებული კრემის ფაფა და ნელ-ნელა შეურიეთ ამოყვანილ კარაქს, უყავით ვანილი და გააგრძელეთ მიქსერით თქვეფა სანამ კრემი ჰაეროვანი არ გახდება. გამოიყენეთ როგორც ტორტების ისე ნამცხვრების მოსართავად.