2 კვერცხი, 70 მლ ზეთი, შაქარი, მარილი და არაჟანი შეურიეთ ერთმანეთს. დაასხით თბილ წყალში გახსნილი საფუარი, შემდეგ დაამატეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი. დადგით სითბოში გასაფუებლად და მანამდე მოამზადეთ გულსართი.წვრილად დაჭრილი ხახვი და ნიორი მოშუშეთ. დაამატეთ ფარში და შუშეთ რამდენიმე წუთი.ჩილი წიწაკას გამოაცალეთ თესლი, დაჭერით წვრილად და დაამატეთ ფარშს მარილთან და ტომატთან ერთად. შუშეთ კიდევ რამდენიმე წუთი. სითხეს რომ დაიშრობს დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი და გადმოიღეთ ცეცხლიდან.ცომი გაყავით 6 ნაწილად. გააბრტყელეთ მოგრძო ფორმით, გულში ჩაუდეთ გულსართი, ნაპირები კი გადმოუკეცეთ ისე, რომ ნავისებური ფორმა მიიღოს. კვერცხები ათქვიფეთ და 2-2 კოვზი მოასხით ფარშზე. ზოგჯერ პიდეს ყველასაც აყრიან.ცოტაოდენი ათქვეფილი კვერცხი ცომს ზემოდანაც გადაუსვით და გამოაცხეთ 200-220 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.