მომზადების წესი:თავდაპირველად მოამზადეთ ორი 500 მლ-იანი ქილა. კარგად გარეცხეთ და გააშრეთ. დაჭერით ხახვი ალყა-ალყა, სტაფილო და ლიმონი წრეებად.ახლა დაამუშავეთ თევზი. მოაჭერით თავი და ფარფლები, ჩაჭერით მუცელზე და გამოშიგნეთ.გააცალეთ კანი და ხერხემალი. მოაჭერით კუდი და დაჭერით ფილე.ახლა იწყება ყველაზე საინტერესო: ინგრედიენტების ქილაში განლაგება. ფსკერზე ჩააწყვეთ ლიმონი, სტაფილო, ჩააგდეთ რამდენიმე მარცვალი პილპილი, დაფნის ფოთოლი.ზემოდან დააწყვეთ თევზი, დაუმატეთ 0,5 ჩ/კ შაქარი და მწიკვი მარილი.გააგრძელეთ ამ წესით განლაგება იქამდე, სანამ ქილა არ გაივსება. ბოლო ფენა უნდა იყოს სტაფილოსი და ლიმონის.მჭიდროდ დაახურეთ ქილას და შედგით 3 დღით მაცივარში. დღეში ორჯერ გადაუბრუნ-გადმოაბრუნეთ ქილა.სუფრასთან მიტანის წინ თევზს შეგიძლიათ მოაყაროთ ცოტაოდენი მარილი.