ბრილიანტები! გარედან - ხრაშუნა, შიგნიდან – საოცრად ნაზი
დრო 25წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ცნობილი ფრანგი კონდიტერის, პიერ ერმეს ცნობილი ორცხობილა – უბრალოდ პირში დნება!

ინგრედიენტები

  • კარაქი - 230 გ
  • შაქრის პუდრა - 100 გ
  • მარილი - 1/4 ჩ/კ
  • ვანილის ექსტრაქტი - 0,5 ჩ/კ
  • ფქვილი - 330 გ
  • კვერცხი - 2-3 ცალი
  • შაქარი - ცომის ამოსავლებად

მომზადების წესები
მომზადების წესი:

დარბილებულ კარაქს შეაზილეთ შაქრის პუდრა ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, დაუმატეთ მარილი, ვანილი და საცერით ჩააყარეთ ფქვილი.

მოზილეთ რბილი ცომი და გააკეთეთ გუნდა. გაანაწილეთ 3 ნაწილად, თითოეულისგან გააკეთეთ 2-3 დიამეტრის "ძეხვი".

თითოეული ძეხვი შეახვიეთ საკვების შესაფუთ ცელოფანში და შედეთ საყინულეში 10-15 წუთით.

გამოიღეთ, წაუსვით "ძეხვებს" ათქვეფილი კვეცხი, ამოავლეთ შაქარში და დაჭერით 2 სმ-ის სისქის ნაჭრებად.

გადაიტანეთ ორცხობილები პერგამენტაფენილ ტაფაზე და შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. აცხვეთ 20-25 წუთი ორნავ შევარდისფრებამდე.

ტეგები:
ორცხობილა ნანახია: 45094