რულეტი ორაგულით და ბოსტნეულით
დრო 10წთ
ულუფა 2
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

რჩევა:
თევზი შეგვიძლია ჩავანაცვლოთ მოხარშული ქათმის ან საქონლის ხორცით.

ინგრედიენტები

  • თხელი ლავაში - 2 ცალი
  • კიტრი - 1 ცალი
  • პომიდორი - 1 ცალი
  • მოხარშული კვერცხი - 2 ცალი
  • ორაგული - (მოხარშული ან შემწვარი) 200-250 გ
  • სალათის ფოთლები
  • მარილი და პილპილი
  • სოუსისთვის:
  • არაჟანი - 200 გ
  • ნიორი - 1 კბილი
  • მარილი
  • პილპილი
  • ზეითუნის ზეთი - 1 ს/კ
  • კამა

მომზადების წესები
მომზადების წესი:

არაჟანს შევურიოთ ზეთი, ნიორი, კამა, მარილი და პილპილი.
პამიდორს გამოვაცალოთ თესლები და ზედმეტი წვენი, დავჭრათ მოგრძო ზოლებად, ასევე დავჭრათ კიტრიც. თევზი გავასუფთავოთ ფხებისგან და კანისგან.

ლავაშის ერთ ფენაზე გავშალოთ სალათის ფოთლები, დავადოთ მეორე ლავაში და ზემოდან წავუსვათ სოუსი. ზოლად დავალაგოთ დაჭრილი ბოსტნეული, თევზი, დაჭრილი მოხარშული კვერცხი და მჭიდროდ გადავახვიოთ, თან ლავაშის ბოლოები შევკეცოთ, რომ შიგთავსი არ გადმოიპნეს. გავჭრათ ორად ან სამად.

ტეგები:
ბოსტნეული რულეტი ორაგული ნანახია: 2799