მომზადების წესი:1. პირველ რიგში უნდა გავაკეთოთ ცომის საფუარი. ამისათვის რძეში გახსენით საფუარი და ფქვილი. გადააფარეთ ჩაის ტილო და გააჩერეთ 10 წუთი საკმაოდ თბილ ადგილას, რათა მასა გაორმაგდეს.2. მეორე ჯამში ათქვიფეთ კარაქი, დაუმატეთ რძეში გახსნილი საფუარი, შაქარი და ცედრა. მოზილეთ ცომი. შემდეგ დაუმატეთ მარილი და კვლავ მოზილეთ, სანამ ცომი არ გახდება რბილი და ელასტიკური.3. აიღეთ მოზრდილი ჯამი, წაუსვით კარაქი და გადაიტანეთ მოზეზლილი ცომი მასში, შემოაკარით ცელოფანი და გააჩერეთ ცომი 20 წუთი თბილ ადგილას. შემდეგ რამდენჯერმე ჩაზილეთ და კვლავ შემოაკარით ცელოფანი, ისევ გააჩერეთ თბილ ადგილას 20 წუთი.4. 20 წუთის შემდეგ ისევ ჩაზილეთ ცომი, დაუმატეთ ქიშმიში, ნუში, ფორთოხლის კანის ცუკატები, თხილი, ნიგოზი და კვლავ მოზილეთ ცომი.5. როცა თხილეულს და ჩირებს კარგად შეურევთ ცომს, გაყავით ის 2 ნაწილად და შეფუთეთ თითოეული ცელოფანში. გააჩერეთ 5-10 წუთი. 6. ახლა გააბრტყელეთ ცომი 4-5 სმ სისქეზე. გაბრტყელებული ცომის შუა ნაწილში გააკეთეთ ჩაღრმავება. იხ. ფოტო. და გადმოკეცეთ ერთი კიდე, ოღონდ არა ბოლომდე, არამედ 1/3-ით.7. გამოსაცხობ ტაფაზე დააფინეთ ფოლგა ან პერგამენტი (ფოლგით შეგიძლიათ ფორმებიც გააკეთოთ და ჩადეთ მასში შტოლენი, გადააფარეთ საკვების შესაფუთი ცელოფანი ან სველი ჩაის ტილო და გააჩერეთ 45 წუთი.8. ათქვიფეთ კვერცხი, წყალი, მწიკვი მარილი და წაუსვით ეს მასა კექსებს. აცხვეთ 175 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 40 წუთის განმავლობაში.9. გამოიღეთ გამომცხვარი შტოლენი და გააცივეთ. შემდეგ წაუსვით გამდნარი კარაქი და მოაყარეთ შაქრის პუდრაში არეული ვანილის შაქარი.