მომზადების წესი: ვამზადებთ სოუსს: გახეხილ ყველს დაუმატეთ ანჩოუსები, მდოგვი, ნიორი და ლიმონის წვენი. დააბლენდერეთ და თან წვრილი ნაკადით ჩაუშვით ზეითუნის ზეთი. ვამზადებთ საკმაზს: გაცხელებულ ზეთში 30 წამის განმავლობაში მოხრაკეთ ხმელი სანელბლები და დაქუცმაცებული ნიორი. ჩაყარეთ ტაფაშივე კუბიკებად დაჭრილი პური, ურიეთ და კვლავ ხრაკეთ. გადაიტანეთ პურები ღუმელის ტაფაზე და გამოაშრეთ 160 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 15 წუთი. მოურიეთ 2-3 ჯერ. ვამზადებთ სალათას: მომზადებული (მოხარშული და შემდეგ შემწვარი) ქათმის ფილე დაჭერით მოგრძო ნაჭრებად. ჯამს, რომელშიც სალათის ინგრედიენტები უნდა ავურიოთ, წაუსვით ზეთი და ჩააჭყლიტეთ ნიორი. დახიეთ სალათის ფურცლები და ჩაყარეთ ჯამში, დაუმატეთ დაჭრილი ქათმის ფილე, გახეხილი პარმეზანი და მოასხით სოუსი. ყველაფერი კარგად აურიეთ, მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. მენიუ 2 პერსონაზე: პიცა + ცეზარი + ჩიზქეიქი ცივ ყავასთან ერთად! ეწვიეთ Dolabauri Veranda-ს და დატკბით თბილისის ულამაზესი ხედებით!