მომზადების წესი:გაფცქვენით სტაფილი და დაჭერით მსხვილ ნაჭრებად, ხახვი – წვრილად. სქელძირიან ქვაბში გააცხელეთ ზეთი, დაუმატეთ კარაქი და მოხრაკეთ ხახვი დაახლოებით 4-5 წუთის განმავლობაში.დაუმატეთ სტაფილო და ჯანჯაფილი, გააგძელეთ ცეცხლზე ხრაკვა. დაუმატეთ ბულიონი (ან წყალი) და ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე 25-30 წუთი (ჩანგლით შეამოწმეთ, მოიხარშა თუ არა სტაფილო).მოხარშული სტაფილო დააბლენდერეთ პიურეს მასის მიღებამდე, დაუმატეთ ნაღები, მარილი და პილპილი გემოვნებით. სუფრასთან მიტანის წინ მორთეთ დაჭრილი მწვანილით.