ერთი საათით ადრე დაამარინადეთ სასურველი ხორცი მარილსა და პილპილში და გააჩერეთ მაცივარში. გააბრტყელეთ ცომი, გაყავით 2 ნაწილად, "ჟარონას" მოაყარეთ ცოტაოდენი ფქვილი და დააფინეთ ცომის ერთი ფენა. ახლა შეგიძლიათ დააწყოთ მასზე გულსართის ინგრედიენტები: ჯერ მრგვლად დაჭრილი კარტოფილი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი, შემდეგ კუბიკებად დაჭრილი დამარინადებული ხორცი, შემდეგ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი, მოაწყვეთ დაჭრილი კარაქი. კარაქს ნუ დაინანებთ, თუ გსურთ, რომ ღვეზელი წვნიანი და რბილი გამოვიდეს. დააფინეთ მეორე ფენა ცომი და შემოუკეცეთ გვერდები. წაუსვით ღვეზელს კვერცხის გული, დაჩხვილეთ რამდენიმე ადგილას ჩანგლით და შედგით 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში (ნახევარ საათში დაუკელით ტემპერატურას 170-160 გრადუსამდე). ღვეზელს ბოლომდე მოსამზადებლად მინიმუმ 1 საათი დასჭირდება.