მომზადების წესი:ზეითუნის ზეთში მოვშუშოთ ხახვი. როდესაც ხახვი გამჭვირვალე გახდება, დავუმატოთ გარეცხილი და დაწრეტილი ბრინჯი, მოვურიოთ. 2-3 წუთის შემდეგ დავუმატოთ ღვინო, ცეცხლს დავუწიოთ და 3 წუთი ვშუშოთ. დავუმატოთ ნახევარი ჭიქა ბულიონი და მოვურიოთ. 4 წუთის შემდეგ, როცა ბრინჯი ბულიონს შეიწოვს, კიდევ ნახევარი ჭიქა ბულიონი დავუმატოთ და ვურიოთ. ასე უნდა მოვიქეცეთ, სანამ ბულიონს ბოლომდე გამოვიყენებთ. შეიძლება, რომ ბულიონი ცოტა მეტი ან ნაკლები დაგვჭირდეს. ბოლოს ბრინჯს დავუმატოთ კარაქი, მარილი და პარმეზანი. კარგად მოვურიოთ და გადმოვდგათ ცეცხლიდან. ასე მომზადებულ რიზოტოს შეგვიძლია დავუმატოთ მოშუშული სოკო, სატაცური, პამიდორი, ზღვის პროდუქტები და სხვ.ჟურნალი "გემრიელი"