მომზადების წესი:წვრილად დაჭრილი 5 თავი ხახვი, დაკეპილი ნიორი, კვერცხი, ბრინჯი, 1 ჩ.კ. ძირა, 1 ს.კ.ბურღული, მარილი და პილპილი შევურიოთ ქათმის ფარშს, კარგად მოვზილოთ, სველი ხელებით გავაკეთოთ 10-12 გუფთა და ამოვავლოთ დარჩენილ მანანის ბურღულში.2-ლიტრიან ქოთანში 2/3-ზე ჩავასხათ წყალი და დავდგათ ასადუღებლად. პარალელურად დარჩენილი 2-3 ხახვი დავჭრათ ალყა-ალყა და მოვშუშოთ, დავუმატოთ ტომატის პასტა, შაქარი, 3-4 ს.კ. წყალი და ჩავუშვათ მდუღარე წყლიან ქოთანში. ჩავუმატოთ 4 ნაწილად გაჭრილი სტაფილო, მსხვილად დაჭრილი სოკო, 10 წუთის შემდეგ დავუმატოთ დაჭრილი კარტოფილი. 2-3 წუთის შემდეგ სათითაოდ ჩავუშვათ გუფთები და ვხარშოთ ბრინჯის მომზადებამდე. დავუმატოთ დაჭრილი მწვანილი და ერთი-ორი წუთით წამოვადუღოთ.ჟურნალი "გემრიელი"