მომზადების წესი:1. გააკეთეთ კეფირის ცომი: ფქვილი მოზილეთ წყალსა და მარილში. ათქვიფეთ კვერცხი და დაუმატეთ კეფირს. კეფირს ასევე ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილი და მოურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. უნდა მიიღოთ მკვრივი ცომი. თუ ფქვილი ცოტაა, შეგიძლიათ დაამატოთ. დაუმატეთ ცომს ცოტა შაქარი და 1 ს.კ. ზეთი.ქათმის ფილეს მოაყარეთ წიწაკა და დაჭერით მსხვილ ნაჭრებად, შებრაწეთ კარაქში.აურიეთ ერთმანეთს მდოგვი და თქვენთვის სასურველი სოუსი და წაუსვით ცომს.დაალაგეთ ცომზე ქათმისა და ანანასის ნაჭრები, მოაყარეთ წიწაკა და მარილი. ბოლოს მოაყარეთ გახეხილი ყველი და აცხვეთ ღუმელში, სანამ ცომი და ყველი ოქროსფრად არ დაიბრაწება.