მომზადების წესი: დაჭერით ქათმის ფილე მოზრდილ ნაჭრებად, მოათავსეთ ჯამში. მოაყარეთ პილპილი, მარილი და ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი, მოასხით ძმარი. აურიეთ და გააჩერეთ ხორცი მარინადში 2 საათი. ამასობაში გაფცქვენით კარტოფილი, დაჭერით წრეებად და დაალაგეთ ღუმელის ტაფაზე. დამარინადებული ხორცი წამოაცვით ხის შამფურებზე ხახვის მონაცვლეობით. მწვადი მოათავსეთ კარტოფილზე, შედგით გახურებულ ღუმელში და შეწვით 30 წუთის განმავლობაში. როცა მწვადის ზედა მხარე მოიბაწება, ფრთხილად გადმოაბრუნეთ, რათა ხორცი ყველა მხრიდან დაიბრაწოს.