მომზადების წესი:დაასხით ტაფაზე ზეთი, გააცხელეთ და დაყარეთ მოხარშული ბრინჯი. დაუმატეთ კეტჩუპი. ხრაკეთ ბრინჯი 3-4 წუთის განმავლობაში.ათქვიფეთ კვერცხი ჯამში, დაუმატეთ მარილი. შეწვით კვერცხის 2 ბლინი.მჭრელი დანით დაჭერით ზეთისხილი ორ გრძელ, 1 სმ ზოლად და ერთ სამკუთხედად. ეს დათუნიას თვალები და ცხვირი იქნება.მდნარი ყველის ფირფიტისგან გამოჭერით ერთი წრე და ორი ნახევარწრე დათუჩას დრუნჩისა და ყურებისთვის.კვერცხის ერთი ბლინი დაკეცეთ ოთხად – ეს ბალიში იქნება.ცოტაოდენი ბრინჯისგან გააკეთეთ ბურთი და დადეთ ბალიშზე, ეს დათუჩას თავი იქნება.შემდეგ "გამოძერწეთ" ბრინჯისგან ტანი და თათები.დააფარეთ დათუჩას კვერცხის მეორე ბლინი – ეს საბანი იქნება.გაუკეთეთ დათუჩას ყურები და დრუნჩი წინასწარ დაჭრილი ყველის ფირფიტისგან, ხოლო ზეთისხილისგან - ცხვირი და თვალები. ესეც მძინარე, გემრიელი დათუჩა.