მომზადების წესი:ორაგულის ფილეს ბასრი დანით გავაცალოთ კანი და დავჭრათ თხელ ნაჭრებად. მარილი და შაქარი ავურიოთ. მომინანქრებულ ან მინის ჭურჭელში ფსკერზე მოვაბნიოთ ცოტაოდენი შაქრისა და მარილის ნაზავი. ორაგულის ნაჭერებს შევაზილოთ იგივე ნაზავი და მჭიდროდ ჩავაწყოთ ჭურჭელში, დავახუროთ თავზე და გრილ ადგილას დავდოთ. 2 დღის შემდეგ ამოვიღოთ, თუ სითხე აქვს გაშვებული, მოვაცილოთ, ნაჭრები შევამშრალოთ და ახლიდან ჩავაწყოთ. ფენებს შორის მოვაყაროთ სულ ცოტა მარილი, წიწაკა და ქინძის თესლი. დავასხათ ზეთი და 24 საათი გავაჩეროთ.ჟურნალი "გემრიელი"