მომზადების წესი:გაფცქვენით გრეიპფრუტი, დაანაწევრეთ ლებნებად, თითოეული ლებანი გაჭერით ორად. გრეიპფრუტის დაჭრისას გაშვებული წვენი არ გადაღვაროთ.გახურებულ ტაფაზე დაასხიეთ 1/2 ზეითუნის ზეთი, დაყარეთ ბულგური ან ბრინჯი და ოდნავ მოხალეთ.დაუმატეთ 1 ს/კ ლიმონის წვენი, მოაყარეთ მარილი, დაასხით 200 მლ წყალი და ძლიერ ცეცხლზე მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ დაუკელით ცეცხლს და ხარშეთ 10-15 წუთი სრულ მომზადებამდე. ოდნავ გააგრილეთ.გაფცქვენით მოხარშული ჭარხალი და დაჭერით მსხვილ ნაჭრებად.მოამზადეთ მოსასხმელი: ცალკე პატარა ქვაბში ერთმანეთში აურიეთ ზეითუნის ზეთი, გრეიპფრუტის წვენი, ვაშლის ძმარი (ან ბალზამიკო), ლიმონის წვენი, მარილი.ჯამში აურიეთ მოხარშული ბულგური, ჭარხალი, გრეიპფრუტი, მოასხით სოუსი, გასინჯეთ და დაუმატეთ, თუკი რამე აკლია, მაგალითად, მარილი და ლიმონის წვენი.თეფშზე გააფორმეთ სალათის ფურცლებით.