მომზადების წესი:გაახურეთ ზეთი 160 გრადუსამდე ფრიტიურში ან ღრმა ტაფაში. ზეთი იმდენი უნდა იყოს, რომ მთლიანად დაფაროს კარტოფილი.ყველა სანელებელი შეურიეთ ერთმანეთში და გააჩერეთ რამდენიმე ხნით.მოამზადეთ ნივრის ზეთი:დაჭყლიტეთ ნიორი, მოაყარეთ მარილი და დანით გაქენით ნიორი პასტსავით. გადაიტანეთ ჯამში და შეურიეთ კვერცხის გული და მდოგვი. კარგად აურიეთ. ნელ-ნელა ჩაასხით ზეთი და ურიეთ კრემის კონსისტენციის მიღებამდე.დაჭერით კარტოფილი ჩხირებად. გააშრეთ ქაღალდის ხელსახოცით.შეწვით კარტოფილი პატარ-პატარა ულუფებად გახურებულ ზეთში, 4 წუთის განმავლობაში. გადაიტადნეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რათა მოცილდეს ზედმეტი ცხიმი. მოუმატეთ ცეცხლში და კვლავ ჩაყარეთ კარტოფილი, ახლა უკვე კარგად დაბრაწეთ.გამოიღეთ ზეთიდან და კვლავ დაყარეთ ქაღლდის ხელსახოცზე. მოაყარეთ ცხელ-ცხელს მარილი, მომზადებული სანლებლები ყველით და წითელი წიწაკით. სუფრასთან მიიტანეთ ნივრის სოუსით.