მომზადების წესი:1. კვერცხი და რძე ათქვიფეთ ერთად. დაუმატეთ გამდნარი კარაქი.2. ნელ-ნელა ჩააყარეთ ფქვილი, თან ურიეთ.3. დაუმატეთ შაქარი და მარილი.4. გამოაცხვეთ ბლინები ცხელ, ზეთწასმულ ტაფაზე ორივე მხრიდან.5. გულსართისთვის: მოხრაკეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი ზეთი, დაუმატეთ ასევე წვრილად დაჭრილი ქათმის ფილე, მოაყარეთ მარილი და ხრაკეთ ხორცის დარბილებამდე.6. მოასხით ფილეს ნაღები (იმდენი, რომ ხორცი ოდნავ დაფაროს) და შუშეთ დაბალ ცეცხლზე.7. თითოეული ბლინის ფენის შუაგულში მოათავსეთ ქათმის ფილეს გულსართი. 8. მოუკარით ბლინებს თავი ტომარასათვის და შეკარით შებოლილი დაწნული ყველით ან მწვანე ხახვის ფოჩით.