მომზადების წესი:თბილ წყალში გავხსნათ შაქარი, საფუარი და 1 ჭიქა ფქვილი და ნელ-ნელა შევურიოთ დანარჩენი ფქვილი. ცომი მოვზილოთ ზეთიანი ხელებით და დავდგათ ასაფუებლად.ცომი რომ აფუვდება, გავაბრტყელოთ და ნახევარი კარაქი წავუსვათ. დავკეცოთ კონვერტივით და კიდევ წავუსვათ კარაქი, გადავკეცოთ კიდევ ერთხელ და ცელოფანში გახვეული 2 საათით მოვათავსოთ მაცივარში.ხახვი წვრილად დავჭრათ და მოვშუშოთ ზეთში. ბარდა კარგად ჩავზილოთ წვრილად აკეპილ ქინძთან, ნიორსა და მოშუშულ ხახვთან ერთად. დავუმატოთ მარილი და პილპილი.ცომი სამ ნაწილად გავყოთ, გავაბრტყელოთ მოგრძო ფორმაზე, ჩავდოთ გულსართი და ხელით გავაბრტყელოთ. ღვეზლებს წავუსვათ ზეთი ან წყალი, ზემოდან დავჩხვლიტოთ და ისე გამოვაცხოთ 220-250 გრადუსზე დაახლოებით 20-25 წუთით.ჟურნალი "გემრიელი" (მარტის ნომერი)