მომზადების წესი:თხილი მოვხალოთ, კანი გავაცალოთ და დავფქვათ. გალეტი დავფხვნათ და შევურიოთ თხილი. დავასხათ დამდნარი კარაქი და ხელით ავზილოთ. ფხვიერი მასა 22 სმ დიამეტრის ფორმაში ხელით ჩავტკეპნოთ ისე, რომ გვერდებიც გავუკეთოთ. შევდგათ მაცივარში 20 წუთით. ჟელატინს დავასხათ ცივი წყალი და დავდგათ 30 წუთით. ხაჭოს შევურიოთ შესქელებული რძე. ჟელატინი გავადნოთ ქურაზე ან მიკროტალღურ ღუმელში (არ უნდა ადუღდეს!), შევურიოთ ცოტაოდენი ხაჭოს მასა, კარგად გავხსნათ და დავუმატოთ დანარჩენ ხაჭოს.ხაჭოს მასა მოვათავსოთ მომზადებულ ფორმაში და შევდგათ მაცივარში 3-4 საათით. ტაფაზე გავადნოთ შაქარი წყალთან ერთად, როცა შესქელდება, მოვასხათ დესერტს.ჟურნალი "გემრიელი"