მომზადების წესი:ხორცი თხელ ნაჭრებად დავჭრათ, მოვაყაროთ მარილი, მოვასხათ ზეთი, ლიმონის წვენი და 2 საათით მაცივარში გავაჩეროთ, შემდეგ შევბრაწოთ მაღალ ცეცხლზე გახურებულ ტაფაზე.ტაფიდან ამოვიღოთ ხორცის ნაჭრები, ჩავუმატოთ დაჭრილი ხახვი, პრასი, ნიორი და დაბალ ცეცხლზე მოვშუშოთ. თუ ცხიმი დააკლდა – დავუმატოთ.დარბილებულ ბოსტნეულს დავუმატოთ მსხვილ, მოგრძო ნაჭრებად დაჭრილი სტაფილო და 2-3 წუთი ვშუშოთ.3-4 წუთში დავასხათ 2 ჭიქა წყალში გახსნილი ტომატპასტა, თავშავა და დაფქული სანელებლები, წამოდუღებისთანავე ჩავუმატოთ დაჭრილი ხორცი და თავდახურული დაახლოებით 1 საათი ვშუშოთ, სანამ მომზადდება. კერძის მომზადება ხორცზეა დამოკიდებული. ბოლოს დავუმატოთ მარილი და წიწაკა.ჟურნალი "გემრიელი" (მარტის ნომერი)