მომზადების წესი:კარაქი აკეპეთ ფქვილში, დაუმატეთ შაქარი და კვერცხი. მოზილეთ ცომი, გააკეთეთ გუნდა, შეფუთეთ ცელოფანში და შედგით ნახევარი საათით მაცივარში. ამასობაში გაფცქვენით ვაშლი, გამოაცალეთ გულები, გაჭერით ოთხ ნაწილად და თითოეული ნაჭერს დანით გაუკეთეთ ბადისებურ ჩანაჭრები.მოამზადეთ სოუსი – ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი გათეთრებამდე, დაუმატეთ არაჯანი და კიდევ კარგად ათქვიფეთ. ცომი გააბრტყელეთ, გადაიტანეთ კარაქწასმულ და ფქვიმოყრილ მაღალკიდეებიან ფორმაში, მოაჭერით ზედმეტი გვერდები. დაალაგეთ ცომზე ვაშლის ნაჭრები და მოასხით არაჟნის სოუსი.აცხვეთ 30-35 წუთი 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.