საოცრად არომატული მსხლის ღვეზელი
დრო 30წთ
ულუფა 4
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მზა ფენოვანი ცომი - 200 გ
  • მსხალი - 2 ცალი
  • ნიგოზი - 4 ლებანი
  • დარიჩინი
  • მურაბის წვენი ან ჯემი

მომზადების წესები
მომზადების წესი:

მსხალი გავრეცხოთ, გავამშრალოთ და შუაზე გავჭრათ. კანი რამდენიმე ადგილას დავუსეროთ. ფრთხილად ამოვაცალოთ გული, მოვაყაროთ დარიჩინი და ჩავუდოთ თითო ლებანი ნიგოზი. ფენოვანი ცომი მსხლის ფორმაზე გამოვჭრათ (ოდნავ განიერი). მორჩენილი ცომიდან გამოვჭრათ ფოთლები და შესაბამისი ნაჭდევები გავუკეთოთ. ცომზე მოვათავსოთ მსხალი და შევდგათ წინასწარ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, სანამ დაიბრაწება. მზა დესერტს ფუნჯით გადავუსვათ მურაბის (მაგ. მანდარინის) წვენი ან ჯემი (მაგ. გარგრის).

ჟურნალი "გემრიელი" (აპრილის ნომერი)
ტეგები:
ფენოვანი ცომი მსხალი ნიგოზი ნანახია: 1360