მომზადების წესი:მსხალი გავრეცხოთ, გავამშრალოთ და შუაზე გავჭრათ. კანი რამდენიმე ადგილას დავუსეროთ. ფრთხილად ამოვაცალოთ გული, მოვაყაროთ დარიჩინი და ჩავუდოთ თითო ლებანი ნიგოზი. ფენოვანი ცომი მსხლის ფორმაზე გამოვჭრათ (ოდნავ განიერი). მორჩენილი ცომიდან გამოვჭრათ ფოთლები და შესაბამისი ნაჭდევები გავუკეთოთ. ცომზე მოვათავსოთ მსხალი და შევდგათ წინასწარ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, სანამ დაიბრაწება. მზა დესერტს ფუნჯით გადავუსვათ მურაბის (მაგ. მანდარინის) წვენი ან ჯემი (მაგ. გარგრის).ჟურნალი "გემრიელი" (აპრილის ნომერი)