მომზადების წესი:თხილი მოვხალოთ, გავაცივოთ და დავფქვათ.კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ შაქრის ნახევართან ერთად და გადავდოთ გვერდზე.კვერცხის გულებს დავაყაროთ დარჩენილი შაქარი და გავთქვიფოთ კარგად.ორთქლის აბაზანაზე (იხ. გვ. 71) გავადნოთ კარაქი და შოკოლადი. დავუმატოთ გოგლიმოგლის მასას, დავაცრათ ფქვილი, დაფქვილი თხილი და ამოვურიოთ. ეს მასა ფრთხილად შევურიოთ ბეზეს.ჩავასხათ საცხობ ყალიბში და გამოვაცხოთ 190 გარდუსზე 40-45 წთ.მზა ნამცხვარი ოდნავ სველი კონსისტენციისაა.ჟურნალი "გემრიელი" (აპრილის ნომერი)