კარგად გარეცხეთ ალუბალი ცივი წყლით და გამოკურკეთ, მაგრამ კურკები არ გადაყაროთ. დაასხით კურკებს 2 ჭიქა ცხელი წყალი, დადგით ცეცხლზე და წამოადუღეთ. შემდეგ გაწურეთ და ნახარშში ჩაუმატეთ შაქარი, მოურიეთ და იქვე ჩაყარეთ გაფცქვნილი და დაჭრილი ვაშლი (რაოდენობა თავად განსაზღვრეთ). დადგით კომპოტი ცეცხლზე და ად უღეთ 10 წუთი. ვაშლი უნდა დარბილდეს. შემდეგ ჩაუმატეთ კომპოტში ალუბალი, ერთი კიდევ წამოადუღეთ და გადმოდგით ცეცხლიდან. კომპოტი მზად არის. მიირთვით ახალი ან მოხუფეთ გასტერილებულ ქილებში და შეინახეთ ზამთრისთვის. ამ წესითვე შეგიძლიათ მოამზადოთ კომპოტი ვაშლის გარეშე, მხოლოდ ალუბლით.