მომზადების წესი:შეურიეთ ფქვილს გამაფხვიერებელი შაქარს - ვანილის შაქარი.კარაქი ათქვიფეთ მიქსერით 2 წუთის განმავლობაში დაუმატეთ შაქარი და გააგრძელეთ თქვეფა 5 წუთის განმავლობაში.დაუკელით მიქსერის სიჩქარეს და შეათქვიფეთ მასას სათითაოდ კვერცხი. დაუმატეთ ლიმონის ცედრა და ფქვილი.ფორმას წაუსვით კარაქი და გადაიტანეთ ცომი, კარგად მოასწორეთ და ზემოდან დაალაგეთ შუაზე გაჭრილი გარგრები.მოაყარეთ ზემოდან ნუშის ფანტელი და შაქრის პუდრა.სულ ზემოდან კი დაფხვნილი ორცხობილა (საფანელი) მოაყარეთ.შედგით 160 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და აცხვეთ 35 წუთი.ღვეზელის მზაობა შეამოწმეთ ხის ჩხირით. თუ დააკლდა ცხობა, გააჩერეთ კიდევ 10 წუთი ღუმელში.