ბადრიჯნის რულეტი ხაჭოთი და ყველით
დრო 1წთ
ულუფა 8
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბადრიჯანი - 2-3 ცალი
  • დაჭრილი პომიდორი საკუთარ წვენში, ცოცხალი ან კონსერვირებული - 500 გ
  • ხაჭო - 150 გ
  • ყველი - 200 გ
  • კვერცხი 1
  • ნიორი - 1 კბილი
  • ქინძი - 1 კონა
  • ზეითუნის ზეთი - 2 ს/კ
  • მარილი და პილპილი

მომზადების წესები
მომზადება:
ბადრიჯანი დავჭრათ სიგრძეზე, თანაბარი ზომის ნაჭრებად. დავაწყოთ საცხობ ფურცელზე, მოვაყაროთ მარილი და მოვასხათ 1 ს.კ. ზეთი. შევდგათ ღუმელში შესაწვავად. სანამ ბადრიჯანი იწვება, მოვამზადოთ გულსართი: ხაჭოს დავუმატოთ 100 გ გახეხილი ყველი, 1 კვერცხი და წვრილად დაჭრილი ქინძის ნაწილი. დაკონსერვებული პამიდორი ბლენდერში ავთქვიფოთ (შეგვიძლია ახალი პამიდვრის გამოყენებაც), დავუმატოთ ნიორი, დარჩენილი ქინძი, 1 ს.კ. ზეთი, მარილი და პილპილი.
საცხობი ფორმის ძირზე მოვასხათ პამიდვრის სოუსის ნაწილი. ბადრიჯნის შემწვარ ფენებში ჩავდოთ გულსართი და გადავახვიოთ, შემდეგ ჩავაწყოთ ფორმაში. ზემოდან დავასხათ დარჩენილი პამიდვრის სოუსი, მოვაწყოთ ყველის ნაჭრები და 20-25 წუთით შევდგათ ღუმელში საბოლოო მომზადებამდე.

ჟურნალი "გემრიელი" (მაისის ნომერი)
ტეგები:
ხაჭო ბადრიჯანი ყველი პომიდორი ნანახია: 2365