მომზადება: ბადრიჯანი დავჭრათ სიგრძეზე, თანაბარი ზომის ნაჭრებად. დავაწყოთ საცხობ ფურცელზე, მოვაყაროთ მარილი და მოვასხათ 1 ს.კ. ზეთი. შევდგათ ღუმელში შესაწვავად. სანამ ბადრიჯანი იწვება, მოვამზადოთ გულსართი: ხაჭოს დავუმატოთ 100 გ გახეხილი ყველი, 1 კვერცხი და წვრილად დაჭრილი ქინძის ნაწილი. დაკონსერვებული პამიდორი ბლენდერში ავთქვიფოთ (შეგვიძლია ახალი პამიდვრის გამოყენებაც), დავუმატოთ ნიორი, დარჩენილი ქინძი, 1 ს.კ. ზეთი, მარილი და პილპილი. საცხობი ფორმის ძირზე მოვასხათ პამიდვრის სოუსის ნაწილი. ბადრიჯნის შემწვარ ფენებში ჩავდოთ გულსართი და გადავახვიოთ, შემდეგ ჩავაწყოთ ფორმაში. ზემოდან დავასხათ დარჩენილი პამიდვრის სოუსი, მოვაწყოთ ყველის ნაჭრები და 20-25 წუთით შევდგათ ღუმელში საბოლოო მომზადებამდე. ჟურნალი "გემრიელი" (მაისის ნომერი)