მომზადება კარაქი და ფქვილი ავკეპოთ. დავუმატოთ კვერცხის გული და კიდევ ავკეპოთ. ჭიქაში ჩავასხათ ზეთი, ძმარი და არაყი, დავუმატოთ მარილი და ნახევრამდე გავავსოთ ცივი წყლით. სითხე ვასხათ კარაქისა და ფქვილის მასას და ავკეპოთ, მოვზილოთ ცომი, გავაბრტყელოთ, დავკეცოთ კონვერტივით და ეს პროცედურა 2-ჯერ გავიმეოროთ. ცომი ჩავდოთ ცელოფანში და შევდოთ მაცივარში. კარაქი გავადნოთ ტაფაზე, დავუმატოთ ფქვილი და ვურიოთ. მოხალული ფქვილის მასა შევაგრილოთ, შევურიოთ ფორთოხლის ცედრა, მარილი და შაქარი. ცომი გავყოთ ორად, თხლად გავაბრტყელოთ, ზედ გადავანაწილოთ გულსართი და რულეტივით გადავახვიოთ. წავუსვათ კვერცხის გული და დავჭრათ. გამოვაცხოთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 25 წუთის განმავლობაში. ჟურნალი "გემრიელი"