გარეცხილი ბადრიჯანი მოწალეთ მარილწყალში. ჩაჩხვლიტეთ ხის ჩხირით, თუ მარტივად ჩაიჩხვლიტა, ბადრიჯანი მზად არის. ამოიღეთ წყლიდან და დაჭერით.დაჭერით წიწაკა წვრილ ჩხირებად, ხახვი ნახევარწრეებად. სტაფილო გახეხეთ. წვრილად დაჭერით ქინძი და ნიორი.ყველაფერი ერთად აურიეთ, დაუმატეთ შაქარი, მარილი, ზეთი და ძმარი. ჩატენეთ ქვაბში ან ქილაში და შედგით მაცივარში 2 საათით.თუ ზამთრისთვის გინდათ შეინახოთ: გაანაწილეთ ნახევარლიტრიან ქილებში და გაასტერილეთ 20 წუთით. შემდეგ კი მოხუფეთ.გემრიელად მიირთვით!