მომზადება:თევზის ფილეს მოაყარეთ მარილი და პილპილი, წაუსვით ღუმელის ფირფიტას ზეითუნის ზეთი და მოათავსეთ მასზე ფილე. მოასხით ლიმონის წვენი.შედგით ფირფიტა 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 30-60 წუთი.ამასობაში ტაფაზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი და მოხრაკეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, დაუმატეთ დაჭრილი ნიორი, მარილი და ხრაკეთ კიდევ 1 წუთი. დაუმატეთ კუბიკებად დაჭრილი პომიდორი, შაქარი, პაპრიკა, დარიჩინი, ღვინო და დაჭრილი ოხრახუშის ნახევარი. გახსნით ტომატპასტა 1/4 ჭიქა წყალში და დაუმატეთ დანარჩენ ინგრედიენტებს. ხრაკეთ 15 წუთი დაბალ ცეცხლზე.მზა სოუსი მოასხით შემწვარ თევზის ფილეს და მოაყარეთ ოხრახუში.