მომზადება:ათქვიფეთ გათეთრებამდე შაქარი და 2 კვერცხი. დაუმატეთ ფქვილი და 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი. ასევე დაუმატეთ ზეთ, რძე და კონიაკი.დაჭერით ვაშლი თხელი ნაჭრებად და ჩაყარეთ ცომში.წაუსვით ფორმას კარაქი, ჩაასხით ცომი და აცხვეთ 200 გრადუსზე 30 წუთის განმავლობაში.ბოლო შტრიხი: მოსასხმელია! ათქვიფეთ 1 კვერცხი, 80 გ შაქარი და 2 ს/კ გამდნარი კარაქი. მზა ცხელ ღვეზელს მოასხით და ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი. შედგით კვლავ ღუმელში და აცხვეთ კიდევ 15 წუთი.გემრიელად მიირთვით!