მომზადება:მოხრაკეთ ტკბილი წიწაკა, ხახვი და ქამა სოკო, მწვანე ბარდა. ბრინჯი მოხარშეთ მარილწყალში დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადაავლეთ ცივი წყალი და გააცივეთ.ქათმის ფილე დაჭერით პატარა ნაჭრებად და მოხრაკეთ, დაუმატეთ სანელებლები.ყველაფერი ერთმანეთში შეურიეთ: ბრინჯი, ხორცი, სოკო და ბოსტნეული. გახეხილი ყველის ნახევარი შეურიეთ არაჟანს და კვერცხს, მოასხით ბრინჯისა და ხორცის მასას.ღუმელის ფირფიტას წაუსვით ზეითუნის ზეთი, გადაიტანეთ ხორცის და ბრინჯის მასა, ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი ყველი.აცხვეთ 180 გრადუსზე დაახლოებით 25 წუთი.