მომზადება:ჯამში ერთმანეთში აურიეთ ფქვილი, საფუარი, შაქარი და 0,5 ჩ/კ მარილი. დაუმატეთ დაახლოებით 350 მლ თბილი წყალი და სწრაფად მოზილეთ რბილი, მაგრამ არა წებოვანი ცომი (თუ საჭიროა, დაუმატეთ მეტი ფქვილი, ან პირიქით - წყალი). მოზილეთ ცომი მაგიდაზე დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში. დააგუნდავეთ და გააჩერეთ 15 წუთ.გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. ლითნის ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი. ტომატის სოუსს შეურიეთ ორაგანო. გაყავით ცომი 4 გუნდად, გააბრტყელეთ თითოეული თხელ ფირფიტებად, გადაიტანეთ გამოსაცხობ ფირფიტაზე.ზემოდან მოასხით თანაბრად სოუსი, შემდეგ კი დანარჩენი ინგრედიენტები: სოკო, ლორი, სალამი, პომიდორი, დაჭრილი ყველი. შედგით პიცა ღუმელში დააცხვეთ დაახლოებით 20 წუთი.გამომცხვარ ცხელ-ცხელ პიცას მოაყარეთ ბაზილიკის ფოთლები.