მომზადებასაზამთროს მოვაჭრათ ზედა ნაწილი ისე, რომ ქვაბის ფორმა მიიღოს, ამოვიღოთ რბილობი,ნახევარი დავჭყლიტოთ და წვენი გამოვწუროთ. საზამთროში ჩავაწყოთ სასურველ ნაჭრებად დაჭრილი ნესვის, ატმისა და საზამთროს რბილობი, დავასხათ საზამთროს წვენი, შამპანური, ბრენდი და დავაყაროთ ყინულები. სასურველია, რომ საზამთრო რამდენიმე საათითმაცივარში მოვათავსოთ. ხილისა და სასმლის შეფარდება ჩვენს გემოვნებაზეა დამოკიდებული.ჟურნალი "გემრიელი" (აგვისტოს ნომერი)