მომზადება:გამდნარი და გაგრილებული კარაქი შეურეთ ხაჭოსა და კვერცხს. ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.დაუმატეთ 160 გ შაქარი და მანის ბურღული, დაუმატეთ 1 ს/კ სახამებელი. კვლავ ათქვიფეთ მიქსერით და გააჩერეთ 30 წუთი, რათა მანის ბურღული გაფუვდეს.ფორთოხალი მოხარშეთ კანიანად 7-10 წუთის განმავლობაში, გააცივეთ, გამოაცალეთ კურკები და დაჭერით.გაატარეთ ხორცსაკეპმანქანაში, დაუმატეთ დარჩენილი სახამებელი და შაქარი და კარგად აურიეთ.წაუსვით ტორტის ფორმას კარაქი და მოაყარეთ მანი. გადაიტანეთ მასა ფორმაში და მოუსწორეთ ზედაპირი. ზემოდან გაანაწილეთ გატარებული ფორთოხალი.აცხვეთ ნახევარი საათის განმავლობაში 180 გრადუღეზე.გამოცხობის შემდეგ გააცივეთ ნამცხვარი ფორმაშივე, შემდეგ კი გადმოიღეთ ფრთხილად და გემრიელად მიირთვით!