ყველაზე გემრიელი თევზის ღვეზელი: ჰაეროვანი, არომატული და წვნიანი!
დრო 40წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ღვეზელი თევზის გულსართით - არა მხოლოდ სრულფასოვანი ვახშამია მთელი ოჯახსითვის, არამედ სადღესასწაულო სუფრის ღირსეული მშვენებაც არის.
გთავაზობთ, უგემრიელესი ღვეზელი რეცეპტს, რომელიც გირჩევთ, რომ აუცილებლად ჩაინიშნოთ!

ინგრედიენტები

  • ორაგულის ფილე - ან ნაკლებმარილიანი, გამოყვანილი კალმახი, 300 გ
  • ფენოვანი ცომი - 1 შეკვრა (1 კგ)
  • კვერცხი 2 ცალი
  • მწვანე ხახვი - 1 ხახვი
  • ბრინჯი - 1 ჭიქა
  • ზეთი - წასასმელად

მომზადების წესები
მომზადება:
ბრინჯი გარეცხეთ, დაასხით 2 ჭიქა წყალი, დაუმატეთ მარილი და მოხარშეთ. კვერცხის მოხარშეთ მაგრად.
ცომი გაალღვეთ, გაყავით 2 ნაწილად და გააბრტყელეთ ოდნავ თითოეული. ღუმელის ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი, წაუსვით ზეთი და დადეთ ცომის ერთი ფირფიტა, ამოუწიეთ კიდეები.
დაამუშავეთ თევზი: მოაცალეთ კანი, პინცეტით ამოაცალეთ ფხები, თუ აქვს. მიღებული ფილე დაჭერით თხელ ფირფიტებად. დაჭერით მწვანე ხახვი წვრილად, კვერცხი - კბიკებად.
ცომის ფირფიტაზე გაანაწილეთ თაბრად ფენებად მოხარშული და გაცივებული ბრინჯი, მწვანე ხახვი, კვერცხი. ზემოდან კი თევზის ნაჭრები.
დააფარეთ ზემოდან ცომის მეორე ფირფიტა და შეუკარით კიდეები. ზემოდან წაუსვით ზეთი, ჩაჩხვლიტეთ ჩანგლით, რათა ჰაერი გარეთ გამოვიდეს.
ყურადღება: ღვეზელს ზემოდან მოაყარეთ შაქარი (დაახლოებით 1 ს/კ). ეს ხრიკი დაგეხმარებათ, გაამძაფროთ კერძის გემო და ღვეზელი ხრაშუნაკანიანი გამოვიდეს.
გაახურეთ ღმელი 180 გრადუსზე, მოათავსეთ ღვეზელი და აცხვეთ 40 წუთი. როცა კერძი მზად იქნება, გამოიღეთ ღუმელიდან და გააჩერეთ 10 წუთი.
გამოდის საოცრად გემრიელი, არომატული და ნოყიერი ღვეზელი...

ტეგები:
ღვეზელი თევზი ნანახია: 2532