ბორშჩი განსხვავებულად - ხასხასა წითელი კრემ-სუფი
დრო 45წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • არაჟანი - 150 გ
  • ლიმონის წვენი ან ძმარი - ან წითელი ღვინო 2 ს/კ
  • საქონლის ბულიონი ან წყალი - 1,5 ლ
  • ტომატპასტა - 1 ს/კ
  • ჭარხალი - 3 ცალი
  • ნიახური - 1 ღერი
  • კარტოფილი - 1 ცალი მოზრდილი
  • სტაფილო - 1 ცალი
  • პრასი - 1 ღერი
  • ხახვი - 1 თავი
  • მარილი და პილპილი - გემოვნებით

მომზადების წესები
მომზადების წესი:
ნიახური და სტაფილო დაჭერით კუბებად. ხახვი - წრეებად. ბოლოკი და კარტოფილი გაფცქვენით და დაჭერით კუბიკებად.
ღრმა ქვაბში გააცხელეთ ზეთი და ნელ ცეცხლზე მოშუშეთ ხახვი, ნიახური, სტაფილო, დაახლოებით 20 წთ-ს განმავლობაში.
მოურიეთ, დაუმატეთ ბოლოკი, კარტოფილი და ტომატპასტა. გააჩერეთ 5 წთ. დაასხით ბულიონი (ან ადუღებული წყალი), დაუმატეთ ძმარი და გემოვნებით შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაახურეთ თავსახური და ხარშეთ ნელ ცეცხზლე 45 წთ. ვიდრე ბოლოკი არ დარბილდება. შემდეგ გააგრილეთ.
დააბლენდერეთ ბორშჩი და ისევ ქვაბში გადაიღეთ. გააცხელეთ. სუფრასთნ მიტანის წინ მოასხით არაჟანი.
გემრიელად მიირთვით!



ტეგები:
წვნიანი ბორშჩი ნანახია: 4970