მომზადება:გოგრა გაფცქვენით, ამოაცალეთ თესლი, დაჭერით კუბიკებად. ხახვი დააქუცმაცეთ.მოხრაკეთ ხახვი, დაუმატეთ დაჭეილი გოგრა, მოაყარეთ მარილი და ქონდარი. თუშეთ 10 წუთი. შემდეგ დაუმატეთ ბოსტნეულს ბუჟენინა და დაჭრილი ნიორი.დაჭერით ლავაში 35X10 სმ-ის ზოლებად.თითეულ ზოლს წაუსვით არაჟანი. კიდეზე მოათავსეთ წრეებად დაჭრილი პომიდვრის ერთი ნაჭერი, ზედ პომიდორზე კი 1 ს/კ გოგრის გულსართი და 1 მუჭა გახეხილი ყველი. შეუკეცეთ კიდეები და თან გადაკეცეთ, ისე, რომ მიიღოთ კონვერტი.მიღებული კონვერტები გადაიტანეთ ლითონის ფირფიტაზე, წაუსვით კვერცხის გული და აცხვეთ 150 გრადუსზე დაახლოებით 7-10 წუთ.შეგიძლიათ შეწვათ ტაფაზეც, ოღონდ რა თქმა უნდა, კერძი უფრო კალორიული გამოვა, რადგან ცხიმის დამატება მოგიწევთ.გემრიელად მიირთვით.