მომზადება:ცომი:საფუარი გახსენით თბილ რძეში, დაუმატეთ შაქარი და ვანილი და აურიეთ.დაუმატეთ კვერცხი და ათქვიფეთ კარგად ხელის ზამბარით. შემდეგ დაუმატეთ ფქვილი, მარილი და დარბილებული კარაქი და მოზილეთ რბილი, ელასტიკური ცომი.გადააფარეთ ჩაის ტილო და დადგით თბილ ადგილას, სანამ 2-ჯერ არ მოიმატებს მოცულობაში. შეგიძლიათ, ცომი გააკეთოთ საღამოს და მაცივარში მოათავსოთ მთელი ღამით.გულსართი:გაადნეთ კარაქი, დაუმატეთ შაქარი, მოხალული და გატარებული ნიგოზი და ისე, რომ არ შეწყვიტოთ მორევა, დაუმატეთ იმდენი რძე, რომ მიიღოთ სქელი ფაფისებური მასა.გააბრტყელეთ ცომი სწორკუუთხედად, ზემოდან გაანაწილეთ ნიგვზის გულსართი და მოკეცეთ შუაგულამდე ჯერ ერთი კიდე, შემდეგ მეორე. დაჭერით ცომი გრძელ ზოლებად და დაახვიეთ. გადაიტანეთ ლითონის პერგამენტდაფენილ ფირფიტაზე, წაუსვით ზემოდან კვერცხის გული და დადგით 20 წუთით თბილ ადგილას. შემდეგ კი აცხვეთ 20-25 წუთი 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.გემრიელად მიირთვით!