მომზადება:გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზეფქვილში აურიეთ შაქარი, დაუმატეთ დარბილებული კარაქი და ვანილის ექსტრაქტი.მოზილეთ ცომი და გააკეთეთ კაკლისხელა ბურთები.მოათავსეთ ცომის ბურთები კარაქწასმულ ლითონის ფირფიტაზე 2-2 სმ-ით ერთმანეთისგან დაშორებით. თითით ჩაზნიქეთ თითოეული შუაგულში.აცხვეთ 12-14 წუთი, სანამ ნამცხვრები ღია ყავისფერს არ მიიღებს.გააგრილეთ 5 წუთის განმავლობაში, შემდეგ კი გადაიტანეთ ცხაურზე, რათა მთლიანად გაცივდეს.მაღალცხიმიანი ნაღებში შეურიეთ შესქელებული რძე, დადგით დაბალ ცეცხლზე და ურიეთ, სანამ შესქელებული რძე არ გადნება და ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ.მოათავსეთ დაახლოებით 1 ჩ/კ მიღებული კარამელი თითოეულ ნამცხვარში, მოაყარეთ სულ ოდნავ ზღვის მარილი და დაჭრილი თხილი.გააჩერეთ 5-10 წუთი. შემდეგ კი გემრიელად მიირთვით!