მომზადებათბილ რძეში ჩავაგდოთ კარაქი და ვაცადოთ გადნობა. ერთმანეთში შევურიოთ ფქვილი, შაქარი,მარილი და საფუარი. დავუმატოთ კვერცხი და თბილი რძე და მოვზილოთ ცომი. დავდათ ასაფუებლად. შემდეგ ცომი გავაბრტყელოთ და მოვაყაროთ შაქარი, დარიჩინი დადარბილებული კარაქი, გადავახვიოთ რულეტივით, დავჭრათ და დავაწყოთ საცხობ ფორმაზე, გადავაფაროთ სუფთა ჩაის ტილო და კიდვ ერთხელ დავდგათ ასაფუებლად. გამოვაცხოთ 200 გრადუსზე სანამ ოქროსფერს მიიღებს.ჟურნალი "გემრიელი" (ნოემბრის ნომერი)